maandag 11 februari 2013

Dakkapel kosten lager dan verwacht

De dakkapel kosten worden door woningeigenaren vaak te hoog ingeschat. Dakkapel kosten: hoe worden die berekend? Wat zijn...
Onderzoek van hoe-koop-ik.nl naar de kosten van een dakkapel bevestigt eerder onderzoek: een dakkapel kopen is goedkoper dan men denkt.



Dakkapel kosten te hoog

Vaak wordt gedacht dat een dakkapel wel  € 4.500,- tot € 5.500,- kost. De werkelijke kosten van een dakkapel liggen flink lager. De dakkapel prijzen voor een traditionele dakkapel beginnen bij ongeveer € 3.100,-. Daarvoor heb je een dakkapel van 1,5 meter breed met een houten constructie en afwerking. De prijzen voor een prefab dakkapel liggen in de markt hoger, gemiddeld 10%.

Wat kost een dakkapel?

Al eerder bleek uit onderzoek van hoe-koop-ik.nl dat de verwachting van huiseigenaren, van de kosten van een dakkapel, niet strookt met de werkelijkheid. Dit wordt de ‘’prijsperceptie’’ van een dakkapel genoemd.

Het meest verkocht in Nederland is een dakkapel van 3 meter of 3,5 meter breed. De dakkapel kosten liggen dan tussen de € 4.100,- en € 4.400,-.
De dakkapel kosten hangen natuurlijk af van de situatie van het dak en de wensen voor de dakkapel, dus voor elk huis kunnen de kosten verschillend zijn.

Dakkapel prijzen op maat

Een dakkapellen specialist kan in een maatwerk-offerte  precies voorrekenen wat de prijs van de dakkapel voor jouw huis is. En hoeveel ruimte je wint met een dakkapel. Zo’n offerte is gratis en vrijblijvend. Via hoe-koop-ik.nl kun je meerdere offertes tegelijk aanvragen bij dakkapel bedrijven in jouw omgeving. Zo kun je de kosten van de dakkapel, de adviezen, garantie en service goed met elkaar vergelijken.

Ruimte door de dakkapel

Een dakkapel biedt veel voordelen. De dakkapel kosten zijn bescheiden, vergeleken met de extra ruimte en het extra woonplezier dat die dakkapel oplevert. Verder geeft een dakkapel een waardestijging van het huis en is aantrekkelijk bij de verkoop van je huis. Tot slot: een dakkapel is snel geplaatst, vaak binnen een dag.

Bereid je aankoop van een dakkapel goed voor. Dit wil je over de dakkapel weten. Onafhankelijke informatie van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.